Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Parton schrijft liedjes voor musical

Shownieuws

Country-zangeres Dolly Parton schrijft de liedjes voor de musicalversie van de film 'Nine to five'. De show staat gepland in de herfst van 2006.

Country-zangeres en tekstdichter Dolly Parton schrijft de liedjes voor de musicalversie van de film 'Nine to five'. De zangeres speelde in 1980 naast Lily Tomlin en Jane Fonda één van de hoofdrollen. Ook scoorde ze wereldwijd met de titelsong een grote hit. Patricia Resnick, die ook het filmscenario destijds schreef, is samen met regisseur Colin Higgins verantwoordelijk voor het script van de musical.

Robert Greenblatt is aangetrokken voor de productie van 'Nine to five'. Joe Mantello, die eerder verantwoordelijk was voor Broadway-producties als 'Wicked' en 'Assassins', gaat de regie voor zijn rekening nemen. De show staat gepland in de herfst van 2006, maar volgens de Amerikaanse website 'Broadwayworld' kan deze datum ook verschuiven naar begin 2007.

Er is volgens de site ook nog geen beslissing genomen over de hoofdrolspelers. De complete cast zal bestaan uit ongeveer vijfentwintig mensen. Parton speelde in de film de rol van Doralee Rhodes. Samen met Fonda en Tomlin speelden zij drie secretaresses die wraak nemen op hun seksistische baas. Parton heeft al aangegeven geen interesse te hebben in een eventuele rol in de musical.

De 59-jarige Dolly Parton, die mede door haar borstvergroting een wereldwijde ster werd, scoorde als zangeres in de jaren 80 met hits als 'I will always love you', 'Jolene' en 'You are'. Het titelnummer van de film '9to5' leverde haar in 1980 een Oscar nominatie op voor beste filmsong.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen