Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme treedt op tijdens Uitmarkt

Shownieuws

Ellen ten Damme geeft zaterdag een optreden tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Dat meldt haar manager Koos van Dijk.

Ellen ten Damme treedt op tijdens Uitmarkt

Ellen ten Damme geeft zaterdag een optreden tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Dat meldt haar manager Koos van Dijk. Eerder deze maand was het nog onduidelijk of het optreden van de 37-jarige Ten Damme door zou gaan, omdat er bij de zangeres borstkanker was geconstateerd.

De zangeres ontdekte tijdens de opnamen voor een tv-serie in Berlijn een knobbeltje in haar borst. Onderzoek in een Duits ziekenhuis wees uit dat het weefsel 'fout' was. Ten Damme onderging hierop een borstbesparende operatie.

Ten Damme brengt op de Uitmarkt, de presentatie van het culturele seizoen 2005, materiaal uit haar programma 'Von Kopf bis Fuss'. Ze zingt van hedendaagse Duitse popmuziek tot werk van Bertolt Brecht en Kurt Weill. Ook nummers Marlene Dietrich en punkdiva Nina Hagen staan op het programma.

Ondanks eerdere berichten treedt Ten Damme in oktober niet op tijdens de Pink Ribbon Borstkankermaand. De maand oktober wordt internationaal gezien als de maand waarin borstkanker centraal staat. De maand is in het leven geroepen om het taboe ten aanzien van borstkanker de wereld uit te helpen. Het roze lintje, de Pink Ribbon, staat symbool voor de strijd tegen borstkanker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen