Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Optreden Craig David bij Egyptisch vredesconcert

Shownieuws

Craig David treedt vrijdag op tijdens een vredesconcert in de Egyptische plaats Sharm el-Sheikh. David is vereerd met de persoonlijke uitnodiging van Mubarak.

De Britse zanger Craig David treedt vrijdag op tijdens een vredesconcert in de Egyptische plaats Sharm el-Sheikh. Dit meldt de site van de BBC. Het concert met merendeels Egyptische artiesten wordt gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de bomaanslagen van vorige maand in de badplaats.

De 24-jarige David is persoonlijk uitgenodigd door de Egyptische president Hosni Mubarak. Volgens een woordvoeder van de zanger is hij gevraagd omdat hij 'representatief is voor wereldwijde muziek' en bovendien een 'inspirerend boegbeeld' is.

"Het is een enorme eer om tijdens dit concert op te treden. De show is van ongelooflijke wereldwijde betekenis", vertelt David. "Wie precies optreedt is niet eens zozeer van belang, het gaat erom dat een mix van culturen samenkomt om te bewijzen dat solidariteit en vrede de manieren zijn om terrorisme te bestrijden."

Bij de bomaanslagen in Sharm el-Sheikh kwamen vorige maand 64 mensen om het leven, waaronder elf Britten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen