Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee Nederlandse inzendingen Oscars bekend

Shownieuws

De speelfilm 'Bluebird' van Mijke de Jong is gekozen als Nederlandse inzending voor de beste buitenlandse film voor de Oscars.

De speelfilm 'Bluebird' van Mijke de Jong is gekozen als Nederlandse inzending voor de beste buitenlandse film voor de Oscars. De korte animatiefilm 'Jona/Tomberry' wordt namens Nederland ingestuurd in de categorie beste korte animatiefilm. Dit maakt Holland Film, een organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot, donderdag bekend.

'Bluebird' vertelt het verhaal over de 13-jarige Merel, die wordt gepest op school. Ze vertelt niets aan haar ouders of aan haar gehandicapte broertje, met wie ze een hechte band heeft. De vroeger zo spontane Merel keert door de treiterijen steeds meer in zichzelf. Het scenario van 'Bluebird' is geschreven door Helena van der Meulen. De film is geproduceerd door Hans de Wolf en Hans de Weers voor Egmond Film en Televisie. De NCRV is coproducent.

De korte animatiefilm 'Jona/Tomberry' verkent het universum van maker 'Rosto', dat bestaat uit 'apocalyptische landschappen met duistere alter ego's'. De film is het slotstuk van een trilogie, die is gebaseerd op het grafisch boek 'Mind my gap'. Dat is sinds 1998 in steeds veranderende vorm te zien op de gelijknamige website. De film is geproduceerd door Rocketta Film en Studio Rosto AD.

Op 31 januari wordt bekend of de Nederlandse inzendingen kans maken op een Oscar. Dan worden de nominaties voor de Best Foreign Language Film Award en Best Short Animated Film bekendgemaakt. De uitreiking is op 5 maart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen