Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nominaties 'Edison Jazz/world' bekend

Shownieuws

De nominaties voor Edison Jazz/World Awards zijn bekendgemaakt. Genomineerd zijn o.a. albums van Rita Reys, Amos Lee en Zuco 103.

De nominaties voor de Edison Jazz/World Awards zijn donderdag bekendgemaakt door de Edison Stichting. Albums van Rita Reys, Amos Lee, Zuco 103 en Mariza behoren tot de kanshebbers. Dit jaar wordt de prijs voor het eerst ook toegekend aan een muziek-dvd. Onder meer Bebo & Cigala en Branford Marsalis zijn daarvoor genomineerd. De winnaars worden in oktober bekend gemaakt.

De Edison is de Nederlandse prijs voor 'geluidsdragers van bijzondere kwaliteit'. De trofee wordt sinds 1960 uitgereikt en is daarmee de oudste muziekprijs in Nederland. De prijs, een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire. De 'Edison Jazz awards' worden sinds 1998 los van de Edisons voor popmuziek uitgereikt. Vorig jaar werd het genre 'World' toegevoegd aan de Jazz-Edisons.

In de nieuwe categorie 'World'-nationaal zijn genomineerden onder meer Estrella Acosta voor haar album 'Alma Guajira, en de Rotterdamse formatie Zuco 103 voor het album 'Whaa!'. Ry Cooder is met zijn album 'Chávez ravine' een van de vier kanshebbers in de categorie 'World'-internationaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen