Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Bauer: Ik ben een mierenneuker

Shownieuws

Frans Bauer vindt zichzelf een 'mierenneuker', die ver gaat in zijn streven naar perfectie. De zanger heeft voor zijn nieuwe cd alle touwtjes zelf in handen.

Frans Bauer vindt zichzelf een 'mierenneuker'. Hij zegt 'heel ver' te gaan in het streven naar perfectie in zijn werk. De zanger uit het Brabantse Fijnaart heeft voor zijn nieuwe album 'Om van te dromen', dat in oktober verschijnt, weer alle touwtjes zelf in handen. "Ik wil kunnen maken wat ik wil op muzikaal gebied", zegt Bauer tegen Novum Nieuws. "Ik vind het belangrijk dat hetgeen ik doe op een goede manier wordt gedaan."

De algehele malaise binnen de muziekindustrie is de voornaamste reden dat Bauer heeft besloten om alles in eigen beheer te produceren en uit te brengen. Het budget van de platenmaatschappijen is volgens hem vaak niet toereikend. "Met zo'n situatie wilde ik niet meer belast zijn. Daarom de keuze om alles zelf te gaan doen", legt Bauer uit. "Ook werken er tegenwoordig nog weinig mensen met affiniteit voor muziek bij de platenmaatschappijen."

Volgens de zanger moet alles kloppen aan een cd. Van foto's en papier tot aan de productie en de liedjes. "Als ik een orkest nodig heb of een Afrikaans koor, dan gaat het er gewoon komen. Ik wil niet later het gevoel hebben van: 'hadden we maar vijfhonderd euro meer in een project gestopt; dan was het toch beter'", zegt Frans. "De fans sparen voor een cd of dvd. Dan moet je ook kwaliteit leveren."

Door het inkrimpen van de platenfirma's en de malaise in de muziekbusiness ziet Bauer de toekomst somber in voor nieuw talent. "Als je als nieuw talent niet wordt ontdekt via een talentenjacht op tv, maar vanuit het niets alles zelf moet opbouwen, dan wordt het moeilijk. Dat zie ik in de toekomst niet of nauwelijks meer gebeuren."

De 32-jarige zanger hielp vorig jaar in de tv-talentenjacht '1000 sterren stralen' het jonge talent Danny van Zoest aan een overwinning. "Mijn management begeleidt deze jongen nu. Hij treedt veel op, maar het proces van ontwikkeling, dat moet hij zelf doen", aldus Frans.

Naast Danny van Zoest is Frans zeer te spreken over nieuwkomer Jannes. "Jannes is een jongen die door het volk gemaakt is. Het publiek heeft voor hem gekozen", vertelt Frans. "Het is een hartstikke leuke jongen, die goed sfeer kan maken." De cd's van zowel Jannes als Frans worden geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar. Het duo is ook verantwoordelijk voor de composities en teksten van beide heren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen