Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste album Yes-R uitgebracht

Shownieuws

Het eerste album van rapper Yes-R, de neef van Ali B, ligt vrijdag in de winkels. Brainpower en Ali B zijn op het album te horen.

Het eerste album van rapper Yes-R, de neef van Ali B, ligt vrijdag in de winkels. Yes-R zegt op de website van Ali B dat hij 'zo blij als een kind' was toen hij voor het eerst de master van zijn album 'Mijn pad' in handen kreeg. "Ik had zelf bedacht dat ik voor mijn negentiende een album uit zou brengen", vertelt de achttienjarige Yes-R.

Op het album zijn onder meer Brainpower, Brace en Ali B te horen. Het album 'Mijn pad' wordt omschreven als een 'heel persoonlijk album over de jonge Yes-R en zijn bevindingen op zijn weg naar succes'. De achttienjarige rapper heeft het album binnen vier maanden opgenomen.

Yes-R werd geïnspireerd door zijn 23-jarige neef Ali B. en besloot op jonge leeftijd ook rapper te worden. Op zijn veertiende deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht, waar hij de 2de plaats won. Hij ontmoette Lange Frans in 2003, die aan de slag ging met de productie van de nummers.

Het eerste nummer 'Chickiesflasher' van de rapper werd een undergroundhit. In 2004 haalde hij de publieksprijs van de talentenjacht 'De grote prijs van Nederland' binnen. Met de hits 'Stel je voor' en 'Leipe Mocro flavour' stond de rapper dit jaar in de top 40.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen