Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dutch Diva Justine geschrokken van dood Corneille

Shownieuws

Dutch Diva Justine Pelmelay is 'erg geschrokken' van de dood van muzikant Glenn Corneille dinsdag. Ze kende hem vrij goed.

Dutch Diva Justine Pelmelay is 'erg geschrokken' van de dood van muzikant Glenn Corneille dinsdag. "Toen ik het hoorde vandaag was ik helemaal beduusd", zegt de zangeres woensdag. "Ik kreeg spontaan migraine." Pelmelay, die zegt Corneille 'vrij goed' te hebben gekend, roemt de pianist om zijn verdiensten. "Hij heeft veel gedaan voor het Songfestival, maar ook veel betekend voor Do en andere artiesten."

Vooral het beeld dat hij dinsdagavond levenloos is gevonden na een ongeluk met zijn auto kan ze niet loslaten. "Je gaat dan toch denken: 'Zou hij nog geleefd hebben na het ongeluk en om hulp hebben geroepen'", zegt Justine. "Je bent in dit vak ook altijd druk en constant op de weg. Ik vind het zo erg."

Onlangs overleed ook muzikant Frans Smit, de man van haar collega Sjoukje Smit. Volgens Justine gaat het goed met Sjoukje, maar is ze nog 'heel emotioneel'. "Als Sjouk de liedjes zingt van Frans, zoals 'Amsterdam' en 'Terug naar de kust' , willen er nog wel eens tranen vloeien", verklaart de zangeres. "Maar het publiek is geweldig voor haar. En ze slaat zich dapper door deze moeilijke periode heen."

Justine vertelt verder dat er vergevorderde plannen zijn voor een tweede album van de Dutch Diva's. Binnenkort duiken Sjoukje, Justine en Marga Bult de studio in om nieuwe stukken op te nemen voor de cd. "Qua stijl moet je denken aan een beetje oude disco, maar dan met de sound van nu", legt Justine uit. "Volgens onze producer John Dirne wordt het een beetje de stijl van het nummer 'Lola's theme' van The Shapeshifters."

De 46-jarige zangeres heeft behalve emet de Diva's plannen met haar kinderen. Ze is druk bezig met het opzetten van een gospelkoor. "Samen met de kids wil ik gospelliedjes gaan zingen. Zoals die liedjes uit de film 'Fighting temptations' met Beyonce Knowles."

Haar 20-jarige dochter Naomi is overigens gevraagd te komen zingen in een nieuwe meidengroep. De groep wordt geproduceerd door Hans van Hemert, die in de jaren '70 aan de basis stond van meidengroep Luv. "Binnenkort gaan we praten en dan zien we wel hoe het gaat lopen", zegt Justine. "Ze kan prachtig zingen, maar ik heb nooit geweten dat zij dezelfde ambities had als ik."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen