Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe start voor Is Ook Schitterend

Shownieuws

Het vierde album van de Groningse band Is Ook Schitterend verschijnt maandag. Het is de eerste cd in vier jaar. De band heeft in de tussentijd wel opgetreden.

Het vierde album van de Groningse band Is Ook Schitterend, tegenwoordig IOS, verschijnt maandag. Het is de eerste cd in vier jaar tijd. De band heeft in de tussentijd wel opgetreden. De vorige platenmaatschappij van de band hield op te bestaan. Platenmaatschappij CNR toonde vervolgens direct interesse. "Een jaar geleden zijn we begonnen met het schrijven van nieuwe stukken", vertelt zanger Joost Marsman tegen Novum Nieuws.

De groep brak in 1997 door met de hit 'Voltooid verleden tijd'. De naam van de band is onlangs veranderd in IOS. "De naamsverandering is min of meer om aan te geven dat we een nieuwe periode ingaan, maar hij is eigenlijk ook altijd veel te lang geweest voor de posters", grapt gitarist Sander Rozeboom.

Het nieuwe album is geproduceerd door Gordon Groothedde. Hij was eerder de man achter de beide albums van de rockgroep Intwine. Rozeboom kwam met hem in contact via een andere studioklus. "Gordon kende ons gelukkig al en was enthousiast." Volgens de gitarist waren de harde rocknummers productioneel altijd een probleem. "Wij bleven altijd gezien worden als dat popbandje met die ballads, terwijl onze harde nummers net even dat sausje misten dat IOS nodig heeft. Gordon voelt dat perfect aan en de nummers klinken nu goed."

De eerste single van het nieuwe album, 'Hoe het voelt', is inmiddels verschenen. De groep vindt het tijd worden voor een nieuwe hit. "We hebben gemerkt dat na het uitblijven van een grote hit de optredens minder worden", vertelt gitarist Matthijs van Dongen. "We hebben ook allemaal een baantje erbij moeten nemen." De bandleden zijn verdeeld over de vraag welk nummer de nieuwe hit moet worden.

Marsman vindt het 'verspilde energie' als een band zich bezig houdt met het imago. "We zijn een stel gasten die hun eigen muziek maken, onder hun eigen voorwaarden, gewoon in spijkerbroek en T-shirt. Ik vind imago maar gelul."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen