Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Getuige proces Jackson aangeklaagd

Shownieuws

De moeder van de jongen die Michael Jackson aanklaagde wegens seksueel misbruik, moet zelf voor het gerecht verschijnen.

Getuige proces Jackson aangeklaagd

De moeder van de jongen die Michael Jackson heeft aangeklaagd wegens seksueel misbruik, moet zelf voor het gerecht verschijnen. Zij wordt beschuldigd van uitkeringsfraude. Ze zou meer dan negentienduizend dollar (15.600 euro) onterecht hebben ontvangen.

De vrouw is aangeklaagd in vijf zaken. Voor iedere aanklacht staat een gevangenisstraf van twee tot vier jaar. In de aanklacht staat dat de vrouw tussen 15 november 2001 en 31 maart 2003 geld heeft ontvangen waar ze geen recht op heeft.

"Je ontvangt het geld van belastingbetalers als je steelt van uitkeringsinstanties. Het maakt niet uit of het een cent is of heel veel centen zijn: je kunt het uitkeringssysteem niet gebruiken als je persoonlijke spaarbank", zegt een woordvoerder van het Amerikaanse Openbaar Ministerie. Als de vrouw zich niet voor 7 september vrijwillig meldt bij de autoriteiten, wordt ze gearresteerd.

De vrouw trad op als getuige tijdens het proces tegen de 46-jarige popster. Jackson werd half juni vrijgesproken van alle tien aanklachten die tegen hem waren ingediend. De voornaamste aanklacht behelsde het misbruik van een toen 13-jarige jongen op zijn ranch in Neverland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen