Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vier Nederlandse films op filmfestival Toronto

Shownieuws

Vier Nederlandse films zijn geselecteerd voor het Toronto filmfestival. '06/05', 'Allerzielen', 'Paradise now' en 'The smell of paradise' zijn geselecteerd.

Vier Nederlandse films zijn geselecteerd voor het 30e Internationale Film Festival in Toronto. De speelfilm '06/05' van Theo van Gogh, de compilatiefilm 'Allerzielen' en de internationale coproductie 'Paradise now' zijn geselecteerd in de categorie Contemporary World Cinema. Voor het Real to Reel Programme is de lange documentaire 'The smell of paradise' uitgekozen.

'06/05' laat een fictieve versie van de gebeurtenissen zien die leidden naar de moord op politicus Pim Fortuyn op 6 mei 2002. Theo van Gogh werd kort voor de afronding van de productie vermoord. In de film spelen Thijs Romer, Tara Elders en Johnny de Mol een rol.

De compilatiefilm 'Allerzielen' is een verzameling van zestien korte films in reactie op de moord op filmmaker Theo van Gogh. De regie was in handen van zestien verschillende filmmakers, onder wie Eddy Terstall, Mijke de Jong en Michiel van Jaarsveld. De internationale co-productie 'Paradise now' is geregisseerd door Hany Abu-Assad. De film is geproduceerd door Augustus Film en gecoproduceerd door Frankrijk, Duitsland en Palestina.

'The smell of paradise' is geregisseerd door Marcin Mamon en Mariusz Pilis. De documentaire is geproduceerd door Phanta Vision Film International, Amago en IST Film Poland.

Het internationale filmfestival van Toronto vindt plaats van 8 tot en met 17 september 2005.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen