Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Buiten is het leuk omdat je dan niet binnen bent'

Shownieuws

Arjan Ederveen hoopt met zijn programma 'Wroeten' mensen te stimuleren meer in de tuin bezig te gaan. "Buiten is het leuk omdat je dan niet binnen bent."

Arjan Ederveen hoopt met zijn nieuwe programma 'Wroeten' mensen te stimuleren meer in de tuin bezig te gaan. "Buiten is het leuk omdat je dan niet binnen bent", zegt Ederveen. De 48-jarige acteur/programmamaker is vanaf 29 augustus bij de VPRO te zien in een 'ongewoon ecologisch tuinprogramma'.

Ederveen gooit in de eerste aflevering van het tuinprogramma zijn riek en boeken over ecologisch tuinieren in de 'Greenwheels'-auto en vertrekt met zijn hond naar het Friese platteland. Hij laat de stad achter zich om op het platteland ecologisch te gaan tuinieren. Daar wordt Arjan bijgestaan door ecologisch expert Heilien Tonkers en tuinman Hans Engelbrecht.

Zes weken lang vertelt Ederveen iedere werkdag bevlogen over zijn tuin en de gewassen die er groeien. Iedere week stelt hij zichzelf op maandag een doel dat aan het eind van de week gehaald moet zijn. De opening van een ecologische groentewinkel staat centraal in de eerste week van het tuinprogramma 'Wroeten'.

In dertig afleveringen leert Ederveen zaaien, zelf groenten kweken, oogsten en een groentewinkel runnen. Hij krijgt onder andere een kip te logeren, maakt kennis met padden en hij neemt met de homo´s van de nabijgelegen homocamping deel aan het plaatselijke dahliacorso.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen