Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elf maanden voor hacken telefoon Paris Hilton

Shownieuws

Een 17-jarige jongen is veroordeeld tot elf maanden detentie in een jeugdinrichting voor het hacken van de mobiele telefoon van Paris Hilton.

Een 17-jarige jongen is veroordeeld tot elf maanden detentie in een jeugdinrichting voor het hacken van de mobiele telefoon van Paris Hilton en het op internet zetten van haar gegevens. Dit heeft een jeugdrechter in de Amerikaanse staat Massachusetts beslist.

Begin dit jaar slaagde hij erin het computersysteem van T-Mobile te hacken en daar onder meer de telefoongegevens van Hilton te bemachtigen. Kort daarna stond onder meer het hele telefoonboek dat Hilton op haar telefoon bewaarde op internet, waaronder een groot aantal nummers van Hollywoodbekendheden.

Tijdens zijn detentie en twee jaar erna mag de jongen bovendien geen computer of mobiele telefoon bezitten of gebruiken. Voordat de vorige week veroordeelde jongen werd gepakt voor het hacken van de telefoongegevens van Hilton, had hij zich schuldig gemaakt aan het via email bedreigen van een school in Florida met een bomaanslag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen