Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belle Perez eindelijk doorgebroken

Shownieuws

Belle Perez is na zeven jaar eindelijk doorgebroken in Nederland. De zangeres heeft haar doorbraak te danken aan haar top tien-hit 'Que viva la vida'.

Belle Perez is na zeven jaar eindelijk doorgebroken in Nederland. De zangeres heeft haar doorbraak te danken aan haar toptienhit 'Que viva la vida', de titelsong van de animatiefilm 'Madagascar'. Perez treedt woensdag 30 november op in de Heineken Music Hall in Amsterdam met haar eigen swingende latino popsongs, dansers en danseressen.

Eerder liet de 29-jarige zangeres aan Novum Nieuws weten 'dolblij' te zijn met haar doorbraak in Nederland. "We hebben met een heel team heel hard gewerkt de afgelopen jaren. Ik heb een geweldige band om mij heen verzameld en veel opgetreden", legt zij uit. "Met deze single hebben we ook veel regionale zenders bezocht en dat werpt nu zijn vruchten af."

Het is niet de eerste keer dat de Spaanstalige zangeres voor een groot publiek optreedt. De zangeres heeft in haar thuisland België al verschillende grote optredens op haar naam staan. Zo stond zij voor 45.000 mensen op 'Rimpelrock' en deed zij vijf grote arenaconcerten. In Nederland staat zij op 11 en 12 december als 'support'-act van Wolter Kroes in Ahoy' in Rotterdam.

Perez werd geboren als Maribel Perez in een Spaans gastarbeidersgezin uit Limburg. In België is de zangeres sinds 1997 succesvol. In Nederland scoorde zij haar eerste toptienhit in 2002 met 'Me and you', een duet met Jody Bernal. Met haar album 'Baila Perez' van vorig jaar brak zij definitief in Nederland door. Momenteel staat zij in de hitparades met haar nieuwe album 'Que viva la vida'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen