Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luciano Pavarotti krijgt Britse onderscheiding

Shownieuws

Pavarotti krijgt een Britse onderscheiding voor de erkenning van zijn humanitaire werk voor het Rode Kruis. Hij steunt het Rode Kruis al meer dan tien jaar.

Luciano Pavarotti krijgt een Britse onderscheiding voor de erkenning van zijn humanitaire werk voor het Rode Kruis. De 'Freedom of the city of London' is een eeuwenoude onderscheiding die in de Middeleeuwen aan iemand werd uitgereikt die veel voor de samenleving betekende.

Pavarotti ontving de onderscheiding van de Corporation of London, nadat hij door voormalig burgemeester van Londen Gavyn Arthur en het Britse Rode Kruis werd voorgedragen als kandidaat voor de prijs. "De Freedom of the city of London is een van de oudste tradities van de stad en ik was erg verheugd om meneer Pavarotti voor dit ereteken te nomineren", vertelt Arthur.

De onderscheiding is een privilege die in de Middeleeuwen het voor de privilegehouders mogelijk maakte om vrij te handelen in het centrum van de Engelse hoofdstad. Met het symbolische ereteken mocht men zijn schapen over de London Bridge vervoeren en als de doodstraf aan de geëerde werd opgelegd, dan werd hij met een zilveren koord opgehangen.

De Italiaanse operazanger steunt het Internationale Rode Kruis meer dan tien jaar. Zo gaf Pavarotti in 1995 een benefietconcert in Londen. De operazanger zet zich niet alleen in voor het Rode Kruis. Pavarotti heeft ook meerdere malen opgetreden voor War Child.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen