Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Documentaire pinguïns succesvol in de VS

Shownieuws

Een documentaire over pinguïns is de meest succesvolle Franse film in Amerika. De Franse documentaire gaat volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.

Een documentaire over pinguïns is de meest succesvolle Franse film in Amerika, meldt de Britse omroep BBC. Sinds de Amerikaanse première van de film in juni heeft 'The march of the penguins' meer dan 56 miljoen euro opgebracht. De film, die als favoriet geldt voor de Franse inzending voor de Oscars, gaat over de voortplanting van de keizerpinguïns op Antarctica.

'The march of the penguins', geregisseerd door Luc Jaquet, is zowel in een Franse als een Amerikaanse versie uitgebracht. De documentaire heeft de Franse thriller 'The fifth element' van regisseur Luc Besson van de eerste plaats verslagen in de lijst van meest succesvolle Franse films in de Amerikaanse boxoffice.

In de Amerikaanse versie wordt het verhaal van de pinguïns verteld door Oscarwinnaar Morgan Freeman. De Franse versie heet 'La marche de l'empereur' en daarin wordt het verhaal onder andere verteld door de Franse acteur Jules Sitruk. De film van de Franse regisseur is na de documentaire van Michael Moore 'Fahrenheit 9/11' de meest succesvolle documentaire in de Amerikaanse geschiedenis. De documentaire gaat volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen