Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bruce Lee ook geëerd in Hong Kong

Shownieuws

Bruce Lee krijgt een bronzen standbeeld in Hong Kong. De martial-arts-virtuoos die in 1973 op mysterieuze wijze overleed, zou in november 65 zijn geworden.

Bruce Lee krijgt een bronzen standbeeld in Hong Kong. De martial-arts-virtuoos die in 1973 op mysterieuze wijze overleed, zou in november 65 zijn geworden. De 'Bruce Lee-club' financiert het beeld, meldt BBC News. Aanvankelijk wilde de club een museum oprichten, maar daartoe ontbraken de financiën.

Hoe het beeld er precies gaat uitzien, is nog niet duidelijk. Er kan gekozen worden uit drie klassieke 'poses' van de acteur. In alle posities heeft Lee een ontbloot bovenlijf en in een van de opties is hij gewapend met de van hem bekende wapenstokken. Het beeld moet ongeveer twee meter hoog worden.

Bruce Lee werd geboren in de Verenigde Staten, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Hong Kong. Later verhuisde hij terug naar Amerika om Kung Fu-les te geven en filmster te worden.

In april werd de filmlegende ook geëerd op de 'Avenue of the Stars' in Hong Kong. Deze 440 meter lange straat, met namen en handafdrukken van bekende Hong Kong-sterren, wil net zo'n toeristenattractie worden als de 'Hollywood Walk of Fame', die meer dan tweeduizend handafdrukken van sterren telt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen