Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oplichter van Letterman moet cel in

Shownieuws

De man die ervan wordt beschuldigd het zoontje en het kindermeisje van David Letterman te hebben willen kidnappen, moet de cel in wegens andere misdrijven.

De man die ervan wordt beschuldigd het zoontje en het kindermeisje van talkshowhost David Letterman te hebben willen kidnappen, moet tien jaar de cel in voor het plegen van andere misdrijven. De man heeft onder meer bekend een te hoge rekening te hebben gestuurd voor het schilderwerk dat hij heeft verricht op de ranch van Letterman.

De straf is onderdeel van een deal, waarin de aanklacht van het plannen van een ontvoering is vervangen door de beschuldiging van minder zware misdrijven. In ruil voor een bekentenis van de minder ernstige delicten kwam de beschuldiging van het plannen van een kidnapping te vervallen.

De verdachte las in de rechtszaal een verklaring voor, waarin hij zich verontschuldigde voor het leed dat hij heeft veroorzaakt, maar hij ontkende dat hij de intentie had de twee van hun vrijheid te beroven. "Absoluut niet, op geen enkele manier is de beschuldiging waar", zei de 43-jarige man.

De verdachte werd in maart gearresteerd, nadat de politie door een bekende van de man op de hoogte werd gesteld van zijn plan om de zestien maanden oude Harry Joseph en zijn kindermeisje te ontvoeren. De man zou Letterman voor 4 miljoen euro hebben willen afpersen door de twee 48 uur vast te houden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen