Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie geïnspireerd door kinderen

Shownieuws

Angelina Jolie wordt naar eigen zeggen geïnspireerd door haar twee kinderen. "Ze geven me zoveel vreugde en ik wil daarom een betere wereld voor hen maken."

Angelina Jolie wordt dagelijks geïnspireerd door haar twee kinderen. "Ze geven me zoveel vreugde en daarom wil ik een betere wereld voor hen maken", vertelde de trotse moeder en actrice dinsdag in een televisie-interview voor de Amerikaanse zender ABC. In 2003 adopteerde Jolie een wees uit Cambodja, de inmiddels 4 jaar oude Maddox. Twee maanden later kwam daar het meisje Zahara Marley bij, een aidsweesje uit Ethiopië.

Volgens de Oscar-winnares woog haar dochter nog geen vijf kilo toen zij zes maanden oud was. De actrice beschrijft de verandering die haar dochter heeft meegemaakt. "Ze zag er verschrikkelijk dun uit, maar nu is ze gewoon een bolletje. Zo kan je zien hoe belangrijk voeding is en in Afrika is dat helaas niet zo vanzelfsprekend."

Jolie was tijdens haar bezoek aan een weeshuis in Ethiopië in gezelschap van acteur Brad Pitt. Het gerucht doet sinds maanden de ronde dat de twee een relatie hebben, maar Jolie en Pitt hebben dat niet bevestigd. Haar zoontje Maddox ging ook mee naar Afrika. "Mijn zoontje zag hoe ze daar leefden en hij begreep direct dat die baby's verzorging nodig hadden. Kinderen voelen dat soort dingen gewoon aan", vertelt de 30-jarige actrice.

Het interview kwam een dag voor de documentaire over Afrika die woensdag door MTV wordt uitgezonden. Jolie, die sinds 2001 VN-ambassadeur is voor ontwikkelingssamenwerking, vergezelt VN-adviseur en econoom Jeffrey Sachs op een reis naar Sauri, een groep dorpen in het westen van Kenia. Het team van Sachs strijdt daar tegen honger en ziekten.

Jolie hoopt met het programma een jong publiek aan te sporen zich in te zetten tegen honger in de wereld. "Afrika is een prachtig continent en het heeft zo veel potentie. Ik hoop dat Afrika opbloeit en dat de mensen daar eerlijke kansen krijgen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen