Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joaquin Phoenix neemt zangles voor filmrol

Shownieuws

Joaquin Phoenix moest voor zijn rol in de film 'Walk the line' zang- en gitaarlessen volgen om in de huid van de legendarische zanger Johnny Cash te kruipen.

Joaquin Phoenix heeft voor zijn rol in de film 'Walk the line' zang- en gitaarlessen gevolgd om in de huid te kruipen van Johnny Cash. De film over het leven van de countryzanger en gitarist is dinsdag in première gegaan tijdens het filmfestival in Toronto. De 30-jarige acteur heeft geleerd de gitaar te bespelen op de kenmerkende manier van de Amerikaanse zanger.

Phoenix, die naar eigen zeggen nog nooit eerder een instrument had bespeeld, was diep onder de indruk van Cash, die hij een paar jaar geleden heeft ontmoet. "De man trilde helemaal, maar zodra hij zijn gitaar vasthield, veranderde zijn hele lichaam en was hij op zijn gemak. Het was echt geweldig, omdat ik nog nooit zoiets had gezien."

De door James Mangold geregisseerde film volgt het leven van de jeugd van Cash op een katoenboerderij in Arkansas tot zijn eerste muzikale successen in Memphis. Ook de problemen die hij als superster kende in de jaren '60 worden belicht. Reese Witherspoon vertolkt de rol van de vrouw van Cash, June Carter.

Cash overleed twee jaar geleden op 71-jarige leeftijd, enkele maanden na de dood van zijn vrouw. De voorbereidingen op 'Walk the line', een verwijzing naar zijn hit 'I walk the line' uit 1956, waren voor zijn dood in gang gezet. De zanger had de regisseur zijn goedkeuring gegeven voor het project.

Joaquin Phoenix is bekend van rollen in films als 'Signs', 'Gladiator' en 'To die for'. Witherspoon was eerder onder meer te zien in 'Cruel intentions', Legally blonde' en 'Sweet home Alabama'. 'Walk the line' draait vanaf 19 januari in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen