Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Soldaat van Oranje wordt musical

Shownieuws

Het verhaal 'Soldaat van Oranje' wordt bewerkt tot een musical. De musicalversie moet over drie tot vier jaar in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Het verhaal 'Soldaat van Oranje' wordt bewerkt tot een musical. De musicalversie van het verhaal moet over drie tot vier jaar in de Nederlandse theaters te zien zijn. "Ik vind het een briljant idee om een musical te maken gebaseerd op mijn boek”, reageert auteur Erik Hazelhoff Roelfzema.

Hazelhoff Roelfzema zegt uit te kijken naar de samenwerking met het agentschap Montecatini Management. "Ik verheug me om met de jongens van Montecatini te filosoferen over de theaterversie. Muziek kan een onverwachte, emotionele dimensie geven aan een keihard verhaal dat een plaats in ons nationaal bewustzijn heeft verworven. Een uniek project, in handen van een uniek stel jonge producenten."

'Soldaat van Oranje' gaat over de student Erik, die in Leiden woont als de Duitse soldaten in 1940 Nederland binnenvallen. Met een aantal studievrienden belandt hij in het verzet. Het verhaal beschrijft hoe de vrienden, elk op zijn eigen manier, met de Tweede Wereldoorlog omgaat.

Het boek is in 1977 bewerkt tot een film. Rutger Hauer, Derek de Lint en Jeroen Krabbé speelden een rol in de film. De regie was in handen van Paul Verhoeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen