Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huis Jimi Hendrix op het nippertje gered

Shownieuws

Het huis waar Jimi Hendrix als kind vroeger woonde, is gered van de sloop. Een stichting heeft eindelijk een oplossing gevonden om het huis te redden.

Het huis waar Jimi Hendrix als kind woonde, is op het nippertje gered van de sloop. Een stichting die een muziekcentrum van het huis wil maken, heeft eindelijk een oplossing gevonden om het huis te redden. Het huis in Seattle wordt verplaatst naar de overkant van de begraafplaats waar de legendarische zanger sinds 1970 zijn laatste rustplaats heeft.

Een rechter bepaalde vorige maand dat de gemeente het recht heeft het huis te slopen. De James Marshall Hendrix Foundation had tot 1 september de tijd om een oplossing te zoeken. De stichting, die door de jongere broer van Hendrix is opgericht, heeft de deadline gehaald en is van plan het huis te renoveren.

Vier jaar geleden betaalde de stichting dertigduizend dollar voor de bescheiden woning in King County, Washington, waar de gitarist van 1953 tot 1956 woonde. Het huisje werd daarop verplaatst naar een terrein dat eigendom is van de stad. Volgens de gemeente hield de stichting zich niet aan de gemaakte afspraken en staat het huis er donder doel. Daarom moest het huis zo snel mogelijk worden verplaatst of gesloopt.

De Hendrix-aanhangers vonden echter dat de gemeente beloften had gebroken waarin medewerking werd aangeboden het huis op te knappen en het een mooie plek in de stad te geven.

De woning wordt nu omgebouwd tot een centrum waar muzieklessen kunnen worden gevolgd en waar voor weinig geld instrumenten kunnen worden gehuurd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen