Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toronto in de ban van Paltrow en Theron

Shownieuws

Gwyneth Paltrow en Charlize Theron zijn twee van de sterren die op het filmfestival in Toronto worden getipt als Oscar-winnaars. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Gwyneth Paltrow en Charlize Theron zijn twee van de sterren die op het filmfestival in Toronto worden getipt als Oscar-winnaars. Dat meldt de Britse omroep BBC. De actrices waren maandag bij het dertigste internationale filmfestival aanwezig om hun nieuwe films te promoten. Paltrow speelt in de dramafilm 'Proof' en Theron is hoofdrolspeler in het drama 'North country'.

'Proof' en 'North country' zijn films die zijn gebaseerd op maatschappelijke thema's met een dramatisch tintje. Volgens critici zijn juryleden van de Oscar gecharmeerd van dit soort films en zijn de actrices daarom kanshebber voor het door acteurs felbegeerde gouden beeldje.

Het is niet de eerste keer dat 'Proof' wordt vertoond. De film is vorige week op het filmfestival in Venetië in afwezigheid van Paltrow in première gegaan. De 32-jarige actrice strandde door vertragingen op een Amerikaans vliegveld. In de film speelt de actrice een vrouw die de dood van haar vader moeilijk kan verwerken.

De actrice uit 'Shakespeare in love', die vlak voor de opnamen van de film haar vader verloor, gebruikte haar verdriet om haar rol beter te kunnen uitdrukken. "Eigenlijk gebruik ik haast nooit emoties uit mijn privé-leven voor een rol, maar ik denk dat het dit keer wel is gebeurd, omdat de verhalen haast parallel aan elkaar zijn."

'North country' is geïnspireerd door het eerste grote seksuele intimidatieschandaal dat Amerika heeft gekend. Theron vertolkt hierin de rol van een alleenstaande moeder die vrouwelijke medewerkers in een lokaal mijnbouwbedrijf aanspoort zich niet meer te laten intimideren door mannelijke medewerkers.

De actrice voelde zich meteen thuis in haar rol. "Het enige wat we hebben gedaan is de waarheid vertellen over deze vrouw en het leven dat ze heeft geleid", vertelt Theron. De actrice kreeg eerder een Oscar voor haar bijdrage aan de film 'Monster', waarin ze een huurmoordenaar speelde.

De films zijn nog tot zaterdag te zien tijdens het filmfestival in de Canadese stad Toronto. In Nederland draait 'Proof' vanaf 10 november in de bioscopen. 'North country' laat nog even op zich wachten. Op 2 februari komt de film in Nederland uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen