Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Bij ons in de Jordaan' op de eerste plek

Shownieuws

De dvd 'Bij ons in de Jordaan' over Johnny Jordaan is deze week op de eerste plaats binnengekomen in de dvd muziek top-30.

De dvd 'Bij ons in de Jordaan' over Johnny Jordaan is deze week op de eerste plaats binnengekomen in de dvd muziek top-30. Het schijfje bevat opnamen van Johnny met Tante Leen, zijn neef Willy Alberti en een opname met Rinus Michels en Willy Alberti, die het lied 'Aan de voet van die oude Wester' zingen.

Samenstellers Peter Pols en Herman Emmink kwamen in archieven opnamen tegen van onder meer 'De parel van de Jordaan', 'Geef mij maar Amsterdam' en 'De begrafenis van Manke Nelis'. De dvd bevat behalve deze nummers extra's, waaronder een interview van Johnny Jordaan bij Willem Duys in 'Voor de vuist weg' uit 1964 en bij de uitreiking van een Edison door Willem Duys.

Het eerste exemplaar van 'Bij ons in de Jordaan' werd eind vorige maand uitgereikt aan Johnny's ex-vrouw Totty en haar familie, aan de familie Alberti, aan de familie van Tante Leen en aan Ton Slierendrecht, de partner van Johnny. Johnny Jordaan scoorde in de jaren '50 hits met liedjes als 'Bij ons in de Jordaan' en 'Geef mij maar Amsterdam'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen