Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur wil meer geld voor aandeel in 'Saw'

Shownieuws

Eén van de hoofdrolspelers uit de lowbudgetfilm 'Saw', is woedend. Hij vindt dat hij niet meeprofiteert van de gigantische winst die de film gemaakt heeft.

Acteur Cary Elwes, één van de hoofdrolspelers uit de lowbudget film 'Saw', is woedend. Hij vindt dat hij niet meeprofiteert van de gigantische winst die de film gemaakt heeft. 'Saw', voor een schamel bedrag van 1 miljoen euro in elkaar gedraaid, bleek een onverwachts succes en bracht wereldwijd zo'n 85 miljoen euro op.

De Britse acteur diende begin deze maand een klacht in bij de rechtbank in Los Angeles. Hij zegt dat hem tenminste 1 procent van de winst beloofd is en dat de producent van de film zei dat hij meer geld zou verdienen dan hij ooit had kunnen dromen. Het bedrag van 21 duizend euro en de bonus van 44 duizend euro, die hij tot nu toe uitbetaald kreeg, maken die belofte volgens Elwes geenszins waar.

De advocaat van de filmmakers vindt de aanklacht 'waardeloos' en zegt dat Elwes nooit gedwongen is aan het project mee te werken. "De deal omtrent uitbetaling is door zijn eigen agent en advocaat goedgekeurd en kunnen niet ineens veranderd worden." De rechtbank zal beslissen hoe het geld uiteindelijk verdeeld wordt.

'Saw', een bloederige horror over een seriemoordenaar die gruwelijke psychologische spelletjes speelt met zijn slachtoffers, kwam vorig jaar uit in de VS en begin deze zomer in Nederland. Toen de film een succes bleek werd er meteen een tweede deel van opgenomen met Donnie Walhberg en Tobin Bell in de hoofdrol. Eind oktober verschijnt 'Saw II' in de Amerikaanse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen