Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Matt Damon was tweede keus Gilliam

Shownieuws

Terry Gilliam had de hoofdrol in 'The brothers Grimm' liever aan Johnny Depp gegeven dan aan Matt Damon. De film verschijnt in oktober in de bioscoop.

Regisseur Terry Gilliam wilde het eerst niet toegeven maar na aandringen van Matt Damon kwam het hoge woord eruit: hij had liever Johnny Depp gecast voor de rol van één van de gebroeders Grimm. De film over de sprookjesvertellers 'The brothers Grimm', gaat vrijdag in de Verenigde Staten in première.

In een interview met de Chicago Sun-Times vertelt Damon dat hij tijdens zijn eerste ontmoeting met Gilliam nadrukkelijk heeft gevraagd waarom de rol niet naar Depp was gegaan. Gilliam heeft er nooit een geheim van gemaakt het liefst alleen nog maar met Depp te werken. "Terry zei: 'Ik wil jou, niet Johnny'. Ik keek hem net zo lang en indringend aan tot hij toegaf veel liever Depp te hebben gehad maar dat de studio dat niet wilde. 'Matt, jij bent mijn tweede keus', perste hij eruit."

Een paar weken later bleek 'Pirates of the caribbean' een overweldigend succes en baalde de studio als een stekker. Ineens was Depp juist wel de perfecte kandidaat voor de rol van Will Grimm. "Maar toen was het te laat", lacht Matt. Het lijkt de 34-jarige acteur niet te deren dat hij de voorkeur van Gilliam niet genoot.

"Ach, wat maakt dat ook uit", zegt Damon nu. "We hebben fantastisch samen gewerkt. Deze film was een excuus voor Terry zijn eigen wereldje te kunnen creëren. En geloof me, dat heeft hij geweldig gedaan."

'The brothers Grimm' vertelt het verhaal van twee broers die van dorp tot dorp trekken om onschuldige mensen op te lichten. Ze doen dat door tegen vergoeding denkbeeldige monsters en demonen te bestrijden. Als de politie op de hoogte raakt van hun activiteiten worden ze gedwongen een echte zaak op te lossen. In Nederland verschijnt de film in oktober in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen