Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Iron Maiden op Hollywood Rockwalk

Shownieuws

De leden van heavy metal rockband Iron Maiden hebben hun handafdrukken achtergelaten op de Hollywood Rockwalk.

De leden van heavy metal rockband Iron Maiden hebben hun handafdrukken achtergelaten op de Hollywood Rockwalk. De Britse band wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke heavy metal bands uit de jaren '80. De band toert momenteel door de Verenigde Staten voor het Ozzfest festival.

Iron Maiden werd in 1975 in Londen opgericht door bassist Steve Harris. Met het album 'The number of the beast' en de single 'Run to the hills' uit 1982 brak de band door bij het grote publiek.

De Hollywood Rockwalk werd in 1985 opgericht. Stevie Wonder en Eddie van Halen waren een van de eersten die er hun handafdrukken achterlieten. Sindsdien hebben honderden artiesten waaronder Aerosmith en Melissa Etheridge hun voorbeeld gevolgd.

Volgens de beheerders van de 'stoep' op Sunset Boulevard is de plek bedoeld om fans en artiesten dichter bij elkaar te brengen. De rockers die de eer te beurt valt moeten vooral veel invloed hebben gehad op de muziekstroming. Hoeveel platen er zijn verkocht is daarbij van geen enkel belang.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen