Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gonzo-journalist knallend herdacht

Shownieuws

Met een harde knal is zaterdagavond de as van de zes maanden geleden overleden journalist Hunter S. Thompson de lucht in geschoten vanaf een hoge toren.

Met een harde knal is zaterdagavond het as van Hunter S. Thompson de lucht in geschoten. Speciaal voor de gelegenheid was aan de bovenkant van een 47 meter hoge toren een rode vuist met twee duimen gebouwd - het symbool van zijn 'gonzo journalistiek'. Thompson was de grondlegger van deze door woede en drugs aangestuurde vorm van journalistiek, in zijn geval gericht op de Amerikaanse politiek. Op de knal volgde een uitgebreid vuurwerkspektakel.

Anita, de vrouw van Thompson, zegt dat haar man 'dol' was op explosies. Daarnaast stond hij bekend om zijn liefde voor (veel) drank en drugs en ook daar was zodoende geen gebrek aan. Bill Murray en Johnny Depp waren grotendeels verantwoordelijk voor de financiering van het 'privé-feestje'. Depp, die Thompson speelde in de verfilming van zijn boek 'Fear and Loathing in Las Vegas, zegt zeker te weten dat de schrijver op deze manier herdacht wil worden.

Zes maanden nadat Thompson zichzelf in zijn woning van het leven beroofde kwamen vrienden en familie samen voor dit bijzondere afscheid in Aspen, Colorado. De cult-auteur schoot zichzelf in februari op 67-jarige leeftijd neer, vermoedelijk omdat hij wanhopig werd van zijn aftakelende gezondheid. Hij liet geen afscheidsbriefje achter.

Tijdens de herdenking vonden er optredens en lezingen plaats. Onder meer Lyle Lovett en de Nitty Gritty Dirt Band traden op. Een openbare herdenking moet binnenkort plaatsvinden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen