Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tijd begint te dringen voor Jimi Hendrix-huis

Shownieuws

Een stichting die van het huis waar Jimi Henrix als kind woonde een muziekcentrum wil maken, zit in tijdsnood. De gemeente wil het huisje slopen.

Een stichting die van het huis waar Jimi Henrix als kind woonde een muziekcentrum wil maken, zit in tijdsnood. Een rechter besliste vrijdag dat de gemeente het recht heeft het huis te slopen. De stichting heeft tot 1 september om een noodoplossing te zoeken.

Vier jaar geleden betaalde de James Marshall Hendrix Foundation 30 duizend dollar voor de bescheiden woning in King County, Washington, waar de gitaarlegende van 1953 tot 1956 woonde. Ze verplaatste het huisje naar een terrein dat eigendom is van de stad. Volgens de gemeente hield de stichting zich niet aan de gemaakte afspraken en staat het huis er maar te staan. Het moet nu zo snel mogelijk worden verplaatst of gesloopt.

De Hendrix-aanhangers zeggen echter dat de gemeente alle beloften heeft gebroken waarin medewerking werd aangeboden het huis op te knappen en een mooie plek in de stad te geven. De woning zou worden omgebouwd tot een centrum waar muzieklessen kunnen worden gevolgd en voor weinig geld instrumenten kunnen worden gehuurd.

"We hebben mensen die bereid zijn zich aan het huis vast te te ketenen. Er moet koste wat kost worden voorkomen dat het wordt gesloopt", laat een woordvoerder van de Hendrix Foundation weten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen