Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oude rockers hoogtepunt tweede dag Lowlands

Shownieuws

Geslaagde optredens van Bad Religion, Marilyn Manson en de Pixies op de tweede dag van het Lowlandsfestival. Een mager zonnetje maakte de dag compleet.

Geen regen en af en toe zon. Het weer zat op de van de tweede dag van het Lowlandsfestival 2005 zomaar mee. Maar vooral de optredens van oudgedienden in de rock Bad Religion, Marilyn Manson en de Pixies maakte de festivaldag tot een succes. Eerder op de dag speelden ook Brainpower en Zuco 103 voor een enthousiast publiek.

'A Campingflight to Lowlands 2005' bood zaterdag een divers en lang programma op het festivalterrein. Van tai chi om elf uur 's ochtends naar deejay's tot 04.00 uur zondagachtend. Van 'Watskeburt' van de Jeugd van Tegenwoordig, naar de popsongs van Zita Swoon en tot de electropop van Vive La Fête.

Ook het 'lachen-gieren-brullen'-gehalte was op zaterdag goed vertegenwoordigd. Lowlands-bezoekers konden zich vermaken tijdens de drukbezochte optredens van Dolf Jansen, Ilse Warringa en Jan Jaap van der Wal. 'Night of comedy' sloot, na het optreden van 'Op sterk water', de avond af.

De collegereeks 'Lowlands University' bracht ook op de tweede dag leerzame en interessante lessen ten gehore. Bioloog en Buitenhof-columnist Ronals Plasterk vroeg zich af waarom wij op deze aarde zijn en ruimtevaarder Wubbo Ockels gaf 'Lowlands'-gangers een blik op de toekomst.

Heather Nova, Morcheeba en afsluiter the Foo Fighters zijn enkele van de namen die zondag, op de derde en laatste dag van Lowlands, te zien zijn. Incubus en Amp Fiddler maken eveneens hun opwachting. Ook op de laatste dag van het festival zal er tot in de vroege uurtjes muziek uit de boxen schallen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen