Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erfenis Doors gewaarborgd

Shownieuws

Ex-Doors leden Ray Manzarek en Robby Krieger mogen niet meer optreden als The Doors. Dat heeft een rechter in Los Angeles bepaald.

Ex-Doors leden Ray Manzarek en Robby Krieger mogen niet meer optreden als The Doors, dat heeft een rechter in Los Angeles bepaald. De twee muzikanten werden in 2003 aangeklaagd door Doors-drummer John Densmore. De drummer vond dat zijn voormalige collega's geen gebruik van de naam mochten gebruiken.

Daarnaast oordeelde de rechter dat al het geld wat Manzarek en Krieger tot nu toe met de naam verdienden, terugbetaald moet worden aan het originele 'Doors-partnership'. In de 'partnership' zitten alle voormalige bandleden en de familie van de in 1971 overleden Jim Morrison.

Tegen Reuters zegt de ex-drummer dat hij het niet helemaal eerlijk vond dat zijn ex-collega's aan het toeren zijn onder de naam 'The Doors of the 21st Century'. Zij zouden de naam van de band geen eer aan doen. Densmore vindt niet dat ze moeten stoppen met optreden maar wel dat ze een andere naam moeten gebruiken. "De naam is eigendom van alle bandleden en de familie Morrison, om er mee vandoor te gaan en er zo veel geld mee te verdienen, kan niet", aldus Densmore.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen