Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson weer met passie achter de camera

Shownieuws

Mel Gibson zal voor het eerste sinds megasucces 'Passion of the christ' uit 2004, weer achter de camera kruipen. Zijn nieuwe project heet 'Apocalypto'.

Mel Gibson zal voor het eerste sinds megasucces 'Passion of the christ' uit 2004, weer achter de camera kruipen. Dat meldt Variety. Zijn nieuwe project heet 'Apocalypto', wat in het Grieks zoiets als 'nieuw begin' betekend. De film gaat over een oude beschaving die zo'n 3000 jaar geleden leefde. Gibson is zelf niet te zien in de film, noch zal een bekende ster de hoofdrol spelen.

De distributie van de film is in handen van Disney. "We zijn erg opgetogen over de samenwerking met Mel en zijn team", zegt een woordvoerder van het concern. "Dit is één van de meest originele en unieke scripts die we in tijden hebben gelezen." Gibson heeft met films als 'Braveheart' en 'Passion of the christ' laten zien dat hij niet vies is van een beetje geweld. Met 'Apocalypto' lijkt hij dezelfde weg in te slaan.

'Apocalypto' zal volledig worden gefinancierd door Gibsons eigen productiebedrijf Icon. Gibson, die naar eigen zeggen openstaat voor de visie van anderen, staat erom bekend zijn eigen creativiteit ten alle tijden te willen laten floreren. Begrijpelijk, 'The passion of the christ', geheel gebaseerd op zijn eigen visie, kostte hem 21 miljoen euro en bracht bijna 500 miljoen op. 'Apocalypto' moet volgend jaar zomer in de bioscoop te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen