Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Neil Young maakt naam album bekend

Shownieuws

Zanger Neil Young heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwe album 'Prairie wind' gaat heten. Het album zal niet alleen bestaan uit een cd, maar ook uit een dvd.

Het nieuwe album van zanger Neil Young gaat 'Prairie wind' heten. Dat maakt de zanger op zijn website bekend. Het album zal niet alleen bestaan uit een cd, maar ook uit een dvd. De release van 'Prairie wind' staat gepland op 20 septmeber.

Volgens Young is op de dvd te zien hoe het hele opnameproces is verlopen. "Elke noot die je hoort kan je ook zien," zegt hij. Op de cd zal Spooner Oldham op keyboard te horen zijn, Ben Keith op gitaar en Carl Himmel op drums. Wat de sound betreft zal Young de mix tussen rock, country en folk weer opzoeken.

De komende maanden zullen er tijdens concerten opnames worden gemaakt voor een concertfilm over Young. De regie daarvan is in handen van 'Silence of the lambs'-regisseur Jonathan Demme.

Hoewel er nog geen tourdata bekend zijn is wel zeker dat Young zijn opwachting zal maken op het Farm Aid benefietconcert dat op 18 september zal plaatsvinden in het Tinley Park in Chicago. Willie Nelson, John Mellencamp en Dave Matthews geven daar eveneens acte de présence.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen