Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Lowlands 2005' opent sterk

Shownieuws

Het driedaagse muziekevenement 'Lowlands 2005' is vrijdag sterk geopend met grote namen als Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand en The Prodigy.

Het driedaagse muziekevenement 'Lowlands 2005' is vrijdag sterk geopend. Grote namen als Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand en The Prodigy maakten op de eerste dag van het festival hun opwachting. Oud-premier Ruud Lubbers opende het festival.

The magic numbers mocht zich vrijdag ook onder de grote acts scharen. De band, die bestaat uit twee stellen broer en zus, stond geprogrammeerd op de vooravond. Met een vrolijke uitstraling en liedjes die een mengeling van country, pop en soul zijn, overgoten met een jaren '60-sausje, kreeg The magic numbers het publiek aan zijn voeten.

Franz Ferdinand, die vorig jaar een hit had met Take me out, kreeg met stevige dansrocknummers het publiek in de festivaltent en ver daarbuiten aan het springen. Afsluiter The Prodigy, onder meer bekend van Firestarter en Smack my bitch up, bracht opzwepende nummers ten gehore.

Ruud Lubbers opende het muziekfestival met het programma van 'Lowlands University'. Onder het motto 'De leukste les van je leven', krijgt een nieuwsgierige 'Lowlands'-bezoeker in de collegebanken van 'Lowlands Univeristy' les. Voordat de eerst muzieknoten uit de boxen kwamen, vertelde Lubbers, voormalig hoge commissaris voor de vluchtelingen van de Verenigde Naties en oud-premier, hoe de wereld gered zou worden. Later kreeg muziekprofessor Tom Ter Bogt het woord te vertellen over smaakmuziek.

Zaterdag brengt het festival grote namen zoals Marilyn Manson en Bad Religion op het podium. Daarnaast zijn ook Vive la fête, De jeugd van tegenwoordig en Audio Bullys' te zien op de tweede dag van 'Campingflight to Lowlands paradise 2005'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen