Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film Clooney opent filmfestival New York

Shownieuws

De door George Clooney geregisseerde film 'Good night, and good luck' opent het New York Filmfestival. Het is de tweede keer dat Clooney een film regisseert.

De door George Clooney geregisseerde film 'Good night, and good luck' opent het New York Filmfestival. Het is de tweede keer dat Clooney, van oorsprong acteur, de regie van een film in handen heeft. De cast bestaat uit onder anderen Robert Downey Jr., Patricia Clarkson en Jeff Daniels.

'Good night, and good luck' vertelt het verhaal van de legendarische CBS-nieuwslezer Edward R. Murrow die stevig in de clinch ligt met senator Joseph McCarthy. De senator begon in de jaren '50 een klopjacht op communisten in de film- en televisiewereld. McCarthy geloofde dat veel communisten in Hollywood werkten.

Op het filmfestival in New York komen gedurende twee weken verschillende films aan bod, waaronder een film van de Deense regisseur Lars von Trier. In zijn film 'Manderlay' uit hij zijn kritiek op de Verenigde Staten. De hoofdfilm van het festival is 'Breakast on Pluto' van de Amerikaanse regisseur Neil Jordan. De film vertelt het verhaal van een jonge man die zonder ouders is opgegroeid.

Het New York Filmfestival gaat op 23 september van start en eindigt op 9 oktober. De film 'Good night, and good luck' is na de première op het filmfestival in New York, gelimiteerd te zien in theaters in New York en Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen