Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West: 'Stop discriminatie homo's'

Shownieuws

Kanye West roept alle rappers en de rest van de VS te stoppen met het discrimineren van homo's. Dit zegt hij in een MTV-programma.

Kanye West roept alle rappers en de rest van Amerika te stoppen met het discrimineren van homo's. Dit zegt hij in een interview met het programma 'All eyes on Kanye West', dat op MTV wordt uitgezonden. De rapper vertelt onder andere over zijn homoseksuele neef en zijn vroegere angst voor homo's.

Volgens de rapper worden homo's in de hiphopcultuur altijd gediscrimineerd, omdat zij met de gedachte worden opgevoed dat homo's slap zijn. West zegt dat hij vroeger een 'moederskindje' werd genoemd en dat hij daardoor het gevoel had op te moeten passen, om niet met homo's te worden geassocieerd. "En daardoor was ik bang voor homo's, want ik ging me vaak afvragen wat ik dan verkeerd deed."

Echter, de 27-jarige rapster heeft zijn mening over homoseksuelen drastisch veranderd toen hij hoorde dat zijn neef homo is. "Het was net alsof het eindelijk tot me doordrong. Ik dacht, dit is mijn neef, ik hou van hem en ik heb al die tijd doodgewoon homoseksuelen gediscrimineerd. Ik moet er mee ophouden."

West, die met zijn debuutalbum 'The college dropout' een Gramnmy Award heeft gekregen voor Beste Rapalbum, is bekend van de hits 'Jesus walks', 'All falls down' en 'Through the wire'. Zijn nieuwe album 'Late registration' ligt vanaf 30 augustus in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen