Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Lotus van Bond meest memorabele auto'

Shownieuws

Een van de stoere wagens van Bond is op een internetsite verkozen tot de meest memorabele auto in de geschiedenis van de film. Het gaat om de Lotus Esprit.

Een van de stoere wagens van James Bond is op een internetsite verkozen tot de meest memorabele auto in de geschiedenis van de film. Het gaat om de Lotus Esprit uit 'The spy who loved me'. Vijfduizend mensen hebben deelgenomen aan de poll van Lovefilm. In de Bond-film uit 1977 is te zien hoe Roger Morre de auto vanaf een pier de zee inrijdt. De Lotus verandert bij aanraking met het water in een onderzeeër.

DeLorean uit 'Back to the future' eindigde bij de internetstemming op de tweede plaats. Dit voertuig wordt gevolgd door de Ford Torino van Starsky and Hutch en de Volkswagen Beetle uit 'Herbie: the love bug'. De Batmobile van Batman sluit de top-vijf.

Een woordvoerder van Lovefilm zegt dat het hoog tijd werd auto's te belonen voor hun bijdrage in een film. "Die acteurs gaan er altijd met alle eer vandoor, terwijl menig film er zonder de auto lang niet zo goed van af zou komen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen