Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse animatiefilm bekroond op filmfestival in Japan

Shownieuws

De Nederlandse animatiefilm 'Vent' van Erik van Schaaik is op het Kinderfilmfestival in Kyoto uitgeroepen tot beste korte film.

De Nederlandse animatiefilm 'Vent' van Erik van Schaaik en Martin Fondse (muziek) is op het Kinderfilmfestival in het Japanse Kyoto uitgeroepen tot beste korte film.

In de vijf minuten durende film is te zien hoe een man tegen een krachtige wind probeert in te lopen. Hij doet zijn best vooruit te komen, maar wordt steeds weer teruggeblazen. Dat gaat net zolang door tot hij gezelschap krijgt van een klein meisje met een oplossing én een nieuw probleem.

Het is niet de eerste keer dat 'Vent' in de prijzen valt. Het filmpje kreeg op het filmfestival in Berlijn een speciale vermelding van de kinderjury en won de Fipresci voor beste film op het grootse internationale animatiefilmfestival in Annecy. In eigen land werd 'Vent' genomineerd voor twee Gouden Kalveren, maar sleepte er geen enkele in de wacht.

'Vent' is te zien op het Nederlands Film Festival in Utrecht dat op 28 september van start gaat. Daarna is de film als voorfilm te zien bij de Russische roadmovie 'Roads to koktobel'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen