Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bueno de Mesquita overleden

Shownieuws

Abraham Bueno de Mesquita is donderdagnacht overleden in zijn woonplaats Lelystad. Hij was al enige tijd ziek. Bueno de Mesquita is 87 jaar oud geworden.

Abraham Bueno de Mesquita is donderdagnacht overleden in zijn woonplaats Lelystad. Dat bevestigt verzorgingstehuis De Ankerplaats waar hij verbleef. Bueno de Mesquita was al enige tijd ziek. Hij had een hersentumor en leed aan longkanker. Bueno de Mesquita is 87 jaar oud geworden.

De variété-artiest kreeg de lachers vaak op zijn hand met het trekken van gekke bekken. Hij deed dat onder meer in de shows van Rudi Carrell en Rita Corita. In de jaren vijftig verwierf hij bekendheid bij het grote publiek; vanaf de jaren zestig was hij vaak op de televisie te zien. In de oorlog was de joodse Bueno de Mesquita aan deportatie naar Auschwitz ontkomen door zijn komische talenten. Hij werd ingezet om op te treden voor SS'ers.

De komiek verscheen verder in de 'Showbizzquiz', een parodie op spelshows die Ron Brandsteder presenteerde. In 1968 vroeg Rudi Carrell Bueno de Mesquita om met hem het Duitse televisieprogramma 'Rudi Carrell show' te presenteren. Hij trad in dat programma onder meer op met zijn beroemde playback-act van Sammy Davis jr.. De komiek bleef dertien seizoenen lang voor de Duitse televisie werken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen