Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Bauer onder indruk van Zuid-Afrika

Shownieuws

Frans Bauer is onder de indruk van zijn reis door Zuid-Afrika. De zanger heeft er vorige maand opnamen gemaakt voor zijn nieuwe dvd, die binnenkort verschijnt.

Frans Bauer is onder de indruk van zijn reis door Zuid-Afrika. De zanger heeft vorige maand opnamen in het land gemaakt voor zijn nieuwe dvd, die binnenkort verschijnt. "Ik wilde er heel graag heen. Het was erg indrukwekkend", zegt Frans tegen Novum Nieuws. De armoede die hij heeft gezien, heeft hem aangegrepen. "Vooral als je het handelscentrum Johannesburg uitrijdt is het één grote puinhoop. Overal kartonnen dozen. Dan denk je: 'Wat leef ik in een mooi land.' En wat zeuren wij dan over huisvuil dat niet wordt opgehaald."

Zijn reis naar Zuid-Afrika klinkt ook door op zijn nieuwe album 'Om van te dromen', dat half september verschijnt. "Het album is vernieuwend in het genre", meent Frans. "Behalve luisterliedjes en liedjes die mijn fans van mij verwachten, heb ik Afrikaanse invloeden in een aantal liedjes verwerkt", legt de zanger uit. "Ook staat er een nummer op met een Afrikaans koor." De eerste single van de cd wordt het nummer 'Hé lekker ding'.

De liedjes van het nieuwe album zijn ook verwerkt in de zestig theatershows die Bauer vanaf september geeft. "De shows zijn eigenlijk speciaal voor al die mensen die op een wachtlijst stonden. De aanvraag voor eerdere shows was zo groot", verklaart Frans. Het hoogtepunt wordt naar eigen zeggen de shows in Theater Carré in Amsterdam. "Dat theater is muziekgeschiedenis", weet Bauer. "Alle grootheden hebben daar gestaan, van Willy Alberti tot Snip en Snap en Toon Hermans."

Behalve Nederland ligt België nu aan de voeten van de 31-jarige Bauer. Zijn realitysoap 'De Bauers' is volgens hem een van de best bekeken programma's op de Vlaamse televisie. De single 'Heb je even voor mij' komt bovendien deze week de top-tien van de Vlaamse hitparade binnen. "Het is echt een gekkenhuis in België", licht Frans toe. "Onlangs werd ik na tv-opnamen onder politiebegeleiding de stad uitgebracht." In februari geeft Bauer een concert in het Sportpaleis in Antwerpen.

Ondanks het succes van de soap in België komt Frans niet terug op zijn besluit er geen vervolg op te maken. "Ik ben heel principieel. Ik kom niet op mijn besluit terug", verklaart Frans. "Als je een tweede serie gaat doen, krijg je hetzelfde als wat je al hebt gedaan. Dan ga je het volstoppen met allemaal verzonnen dingen", denkt hij. "In onze soap was niets in scène gezet, alles was echt."

Toch sluit hij niet helemaal uit dat er ooit nog een soap of film komt over de Bauers. "Misschien over vijftien jaar, als ik op de bank zit met mijn schoondochters", lacht de volkszanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen