Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Legende Beowulf wordt verfilmd

Shownieuws

Het Oud-Engelse episch gedicht Beowulf wordt verfilmd. Internationale cast bestaat onder meer uit Ray Winstone en Angelina Jolie.

Het Oud-Engelse episch gedicht Beowulf wordt verfilmd. Paramount Pictures en Warner Bros. slaan de handen ineen om het peperdure project te financieren, meldt Hollywoodreporter. De internationale cast bestaat onder meer uit Ray Winstone, Crispin Glover en Angelina Jolie.

Niemand weet wanneer Beowulf precies is geschreven, maar waarschijnlijk stamt het verhaal uit de achtste eeuw. Het gedicht vertelt het verhaal van een Scandinavische held die het Deense volk redt uit handen van het ontembare monster Grendel.

Volgens regisseur Robert Zemeckis is Beowulf een tijdloos verhaal over heldendom en triomfen. "Digitale weergaven maken het mogelijk dit fantastische verhaal te vertellen op een manier die we nooit voor mogelijk hadden gehouden", zegt hij. "Het is een uitzonderlijk project en een privilege om er aan mee te werken."

Zemeckis won in 2000 een Oscar voor beste regie met 'Forrest Gump'. Ook regisseerde hij films als 'Cast away', 'Who framed Roger Rabbit' en de 'Back to the future'-trilogie.

De verfilming van 'Beowulf' moet in 2007 zijn voltooid. De titelrol wordt gespeeld door Winstone. Glover speelt het monster en Jolie neemt de rol van zijn moeder op zich. Andere rollen zijn weggelegd voor onder anderen Anthony Hopkins, Robin Wright Penn en John Malkovich.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen