Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans willen Stones niet in ArenA

Shownieuws

Nederlandse 'Rolling Stones'-fans willen het concert van de band volgend jaar niet in de ArenA. Daar is het geluid heel slecht.

Nederlandse fans van de Rolling Stones roepen concertorganisator Mojo op het concert van de band volgend jaar niet in de Amsterdamse ArenA te organiseren. De fans vinden de kwaliteit van het geluid in het voetbalstadion belabberd. De website stonesforum.nl is daarom deze week een handtekeningenactie begonnen.

Fans worden op het forum opgeroepen een brief te sturen, waarin Mojo gevraagd wordt een andere locatie te kiezen voor het concert. In de opgestelde brief wordt verwezen naar slechte ervaringen tijdens concerten van The Rolling Stones en van andere grootheden zoals David Bowie en U2.

Mojo zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de keuze van de concertlocatie. "Grote bands bepalen zelf waar ze spelen", zegt woordvoerder Jan Willem Luiken. "We willen het probleem niet afschuiven, maar het is een feit dat de artiest zelf bepaalt waar hij een optreden geeft." Luiken realiseert zich dat fans denken dat Mojo verantwoordelijk is voor de keuze van de locatie. "Mojo is een uitvoerend bedrijf en de artiest bepaalt wat er gebeurt", benadrukt Luiken echter. "Fans kunnen niet zomaar Mick Jagger bellen om hun klachten te bespreken."

Eerder deze week maakte Stones-gitarist Keith Richards bekend in het kader van de wereldtournee volgend jaar Nederland te willen aandoen. Het nieuwe album 'A bigger bang' komt op 6 september uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen