Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gorillaz op virtuele tournee

Shownieuws

Hiphopband de Gorillaz gaat op een virtuele tournee. De computergeanimeerde bandleden zijn volgende week woensdag te volgen via www.habbohotel.com.

Een band die bestaat uit computergeanimeerde figuurtjes kan eigenlijk maar op één manier toeren: virtueel. Hiphopband de Gorillaz, die wordt gevormd door de tweedimensionale personages Noodle, 2D, Murdoc Nicals en Russel Hobbs, is volgende week woensdag eenmalig 'in concert' te bewonderen.

Via een virtuele online gemeenschap voor jongeren is de band op twaalf verschillende locaties te zien. Daar communiceren de bandleden via hun cartooneske alter ego's met fans. Vierentwintig personen ontvangen zelfs een backstagepasje waarmee ze privé-gesprekken met de bandleden kunnen voeren.

De Gorillaz werden in 2000 in het leven geroepen door voormalig Blur-zanger Damon Albarn. Hij besloot tot het animatiegezelschap als kritisch antwoord op de in zijn ogen zielloze muziek van tegenwoordig en de verheerlijking van popsterren en rappers. Met de track 'Clint Eatwood' van het eerste album 'Gorillaz' uit 2001 scoorde de band een hit. Eerder dit jaar kwam het tweede album van de band uit, 'Demon days'.

De virtuele tour van the Gorillaz is te volgen via www.habbohotel.com.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen