Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MTV met Jolie naar Kenia

Shownieuws

MTV gaat een documentaire uitzenden waarin te zien is hoe Angelina Jolie een bezoek brengt aan Kenia. De actrice wil jonge mensen wijzen op armoede en honger.

Muziekzender MTV gaat een documentaire uitzenden waarin Angelina Jolie een bezoek brengt aan Afrika. De actrice vergezelt VN-adviseur en econoom Jeffrey Sachs op een reis naar Sauri, een groep dorpen in het westen van Kenia. Het team van Sachs strijdt daar tegen honger en ziekten. De documentaire wordt op 14 september uitgezonden.

Jolie, die sinds 2001 ambassadeur is voor ontwikkelingssamenwerking namens de Verenigde Naties, hoopt met het programma een jong publiek aan te sporen zich in te zetten tegen honger in de wereld. "Ik weet zeker dat de verhalen die ik ga vertellen kijkers op dezelfde manier zullen inspireren als mijn bezoek mij heeft geïnspireerd", zegt de actrice.

De bezoeken die Jolie aan derdewereldlanden bracht, brachten haar er onder meer toe twee kinderen te adopteren. In 2003 adopteerde de actrice een wees uit Cambodja, de inmiddels 4 jaar oude Maddox. Vorige maand kwam daar het meisje Zahara Marley bij, een aidsweesje uit Ethiopië.

In juni zond de Amerikaanse televisiezender ABC een gelijksoortige documentaire uit, waarin te zien was hoe Brad Pitt een bezoek bracht aan Ethiopië. Zijn inzet leidde tot een grotere interesse voor de campagne tegen armoede. De VN hoopt met de documentaire rond Jolie hetzelfde te bereiken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen