Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lowlands verwacht 54 duizend bezoekers

Shownieuws

Het festival Lowlands verwacht dit weekeinde 54 duizend festival bezoekers op het evenemententerrein in Biddinghuizen.

Het festival Lowlands verwacht dit weekeinde 54 duizend festival bezoekers op het evenemententerrein in Biddinghuizen. "De verkoop van kaarten is de afgelopen dagen explosief gegroeid", zegt woordvoerder Hans van Rompaey van organisator Mojo donderdag. "De weersvoorspellingen zijn goed. Het wordt een mooi weekend."

Of het mooie weer de reden is van de explosieve toename van de kaartverkoop, kan Van Rompeay niet zeggen. "Het kan met het weer te maken hebben, maar de weken hiervoor was het weer slecht en toen ging de kaartverkoop ook al hard. Het kan ook zijn dat veel studenten eerst geld moesten verdienen met een vakantiebaantje en nu pas het kaartje kunnen kopen."

De camping op het festivalterrein wordt donderdag om 18.00 uur opengesteld voor de festivalbezoekers. "De eersten stonden woensdag al te wachten buiten het terrein", vertelt Van Rompeay. "We hebben al mensen moeten doorverwijzen naar campings in de buurt." Voor donderdagavond is op de camping geen programma opgesteld. Er is alleen eten en drinken te krijgen op het terrein.

Het festival heeft een capaciteit van 55 duizend bezoekers. 'A campingflight to Lowlands Paradise 2005' vindt plaats van vrijdag tot en met zondag. Grote namen als 'Foo Fighters, Nick Cave, Heater Nova en Franz Ferdinand maken er hun opwachting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen