Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-man Marilyn Monroe overleden

Shownieuws

De Amerikaan James Dougherty, die met Marilyn Monroe trouwde toen ze 16 jaar was, is op 84-jarige leeftijd in San Rafael, in Californië, overleden.

De Amerikaanse rechercheur James Dougherty, die met Marilyn Monroe trouwde toen ze 16 jaar was, is maandag op 84-jarige leeftijd in San Rafael, in Californië, overleden. Dat heeft zijn stiefdochter Annie Woods woensdag laten weten.

Voordat Dougherty aanmonsterde op een koopvaardijschip, trouwde hij in 1942 met Norma Jeane Baker, de toekomstige Marilyn Monroe. Terwijl hij weg was, begon zij aan haar Hollywood-carrière. Dougherty en Baker scheidden van elkaar in 1946. Dougherty, die 25 jaar bij de politie in Los Angeles werkte, hertrouwde twee keer.

Jarenlang zweeg hij over zijn huwelijk met het latere sekssymbool, maar in 1997 publiceerde hij een boek over zijn huwelijk met Monroe, 'To Norma Jeane, with love, Jimmie'. De vrouw met wie hij trouwde, was volgens hem een dorpsmeisje, terwijl Monroe een filmster was. Als 16-jarige was ze van plan om huisvrouw te worden, herinnerde hij zich.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen