Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Notorious B.I.G. eist miljoenen van LA

Shownieuws

De familie van de vermoorde rapper Notorious B.I.G. eist 2,1 miljoen dollar (ruim 1,7 miljoen euro) van het politiekorps van Los Angeles.

De familie van de vermoorde rapper Notorious B.I.G. eist 2,1 miljoen dollar (ruim 1,7 miljoen euro) van het politiekorps van Los Angeles. Twee weken geleden kwam aan het licht dat in de rechtszaak over de moord bewijsstukken zijn achtergehouden. Het proces moest echter wegens procedurefouten worden geseponeerd. De familie kon volgens de rechter nog wel een schadevergoeding van de stad eisen, omdat een politieagent 'onfatsoenlijk' zou hebben gehandeld.

Familieleden van 'Biggie' dienden drie jaar geleden een aanklacht in, omdat ze een politieagent verdenken van betrokkenheid bij de moord. Naar verwachting is met deze rechtszaak een corruptieschandaal onvermijdelijk. Het opzettelijk verbergen van belangrijk bewijsmateriaal zou aantonen dat het politiekorps van Los Angeles niet goed functioneert. De documenten over het verborgen bewijsmateriaal worden binnenkort openbaar gemaakt.

Een advocaat van de familie heeft laten weten dat ongeveer de helft van het geëiste bedrag naar de advocaten van de familie zal gaan. De rest is onder meer voor de vervoerskosten van de familie bedoeld.

Christopher Wallace, de echte naam van de rapper, was 24 toen hij in LA werd doodgeschoten. De rapper, die ook wel bekend staat als Biggie Smalls, was een van de meeste invloedrijke hiphopartiesten van de jaren '90. Zijn albums 'Ready to die' en 'Life after death' worden gezien als enkele van de beste in het genre.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen