Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kenneth Branagh neemt opera-acteurs in de arm

Shownieuws

Regisseur Kenneth Branagh heeft voor zijn filmbewerking van Mozarts 'The magic flute' opera-acteurs in de arm genomen. De opnamen vinden plaats in januari.

Regisseur Kenneth Branagh heeft voor zijn filmbewerking van Mozarts 'The magic flute' opera-acteurs in de arm genomen. Branagh en Stephen Fry, onder meer bekend van de films 'Wilde' en 'The discovery of heaven', hebben de bewerking geschreven, meldt Hollywood Reporter.

Joseph Kaiser, Ben Davis, Rene Pape en Amy Carson vervullen enkele van de hoofdrollen in de film. De acteurs maken in 'The magic flute' hun filmdebuut. Branagh is bekend van rollen in enkele Shakespeare-filmbewerkingen, waaronder 'Hamlet' en 'Much ado about nothing'. Hij is ook te zien als professor Gilderoy Lockhart in 'Harry Potter and the chamber of secrets'.

Mozart schreef de uit twee aktes bestaande opera 'The magic flute' in 1791. Het is een van de laatste werken van de Oostenrijkse componist. Hij stierf in december 1791 in Wenen, twee maanden na de première van 'The magic flute'.

De opera vertelt het verhaal van prins Tamino (Kaiser) en zijn vriend Papageno. Zij strijden tegen het kwade om prinses Pamina (Carson) te redden. Pape vervult de rol van de wijze priester Sarastro en Petrova speelt de Koningin van de Nacht.

De muziek voor de film wordt in de herfst door de acteurs opgenomen en de filmopnamen vinden plaats in januari. Het budget van de film wordt geraamd op twintig miljoen dollar (16,2 miljoen euro).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen