Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verdachte schietpartij Cohn voor de rechter

Shownieuws

Joseph Yacteen, de verdachte van het neerschieten van zanger Marc Cohn, is dinsdag voor de rechter verschenen. Cohn werd vorige week in zijn hoofd geschoten.

Joseph Yacteen, de verdachte van het neerschieten van zanger Marc Cohn, is dinsdag voor de rechter verschenen. Hem is onder meer poging tot moord en poging tot een overval op auto en bestuurders ten laste gelegd. Cohn werd een week geleden na een optreden in zijn hoofd geschoten.

De 26-jarige Yacteen zou hebben geprobeerd de auto met Cohn en zijn manager Tom Dube in een parkeergarage te stelen. Om te voorkomen dat ze zouden vluchten, schoot de overvaller in een van de banden van de auto. Nadat de manager weigerde de auto stil te zetten, schoot de man met een vuurwapen en raakte hij beide mannen.

De aangehouden verdachte was al op de vlucht voor de autoriteiten. De politie was naar hem op zoek, omdat hij niet was komen opdagen in een rechtbank. Tegen hem zijn 24 aanklachten ingediend, waaronder de pogingen tot moord. Indien Yacteen schuldig wordt bevonden, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal negentig jaar boven het hoofd.

Cohn, die evenals zijn manager de aanslag overleefde, won in 1991 een Grammy Award in de categorie beste nieuwkomer en beste nummer voor het liedje 'Walking in Memphis'. De muzikant is getrouwd met ABC News-correspondente Elizabeth Vargas. Zij hebben een zoon van 2 jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen