Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tooske gaat experimenteren op tv

Shownieuws

Tooske Breugem voert in haar nieuwe tv-programma 'Experimens' psychologische experimenten uit om te onderzoeken hoe de mens in elkaar zit.

Tooske Breugem voert in haar nieuwe tv-programma 'Experimens' psychologische experimenten uit om te onderzoeken hoe de mens in elkaar zit. Het idee voor het programma is bij de presentatrice zelf ontstaan. "Ik heb al jaren een abonnement op 'Psychologie magazine'. Na verschillende middagen brainstormen, om te kijken welk programma het best bij mij past, kwamen we op dit idee", vertelt Tooske aan Novum Nieuws.

In het nieuwe Avro-programma wordt teruggegrepen op beelden van psychologische experimenten uit de jaren '60. De experimenten worden in 'Experimens' opnieuw uitgevoerd om te bekijken of de uitkomst gelijk is. "Het is op een leuke manier confronterend", vertelt Tooske. "Heel leuk om te zien hoe mensen toen reageerden en nu. Kijken of ze sneller en individualistischer zijn." Het programma is vanaf januari te zien.

Momenteel presenteert Tooske voor de Avro het programma 'Help! Ik word vader'. Twee weken geleden ontstond ophef rond het programma. Henk Hanssen, eigenaar van de website IkVader.nl startte de actie 'Stop Tooskes Moedermaffia'. De 31-jarige Breugem vindt de heisa 'erg leuk'. "Ik vind dat wij een bijzonder geslaagd programma maken, waarin we laten zien hoe overweldigend het is als je als man ineens voor een kind moet zorgen", zegt Tooske. "Deze man is een boegbeeld voor alleenstaande vaders en hij heeft zich erg druk gemaakt om de uitzendingen. Zo'n programma is een prachtig moment voor hem. Ik hoop dat de kijkcijfers hierdoor omhoog gaan."

De presentatrice start in september met de presentatie van het jaarlijkse 'Junior Songfestival'. De afgelopen weken heeft ze bakken met bandjes en cd's beluisterd en video's bekeken. "Ik heb er vooral op gelet of de muziek je grijpt. Het moet een liedje zijn of kunnen worden en degene die het uitvoert, moet wel echt kunnen zingen", legt ze uit. "Met alle juryleden hebben we daarna ook gekeken of er iets op het podium staat en of ze uitstraling hebben."

Tussen haar drukke werkzaamheden in Nederland door vliegt Tooske een aantal keer per week naar Duitsland voor de opnamen van de Duitse versie van het tv-programma 'Idols'. "We zijn nu bezig met de auditierondes en die zijn door het hele land. De rechtstreekse uitzendingen komen vanuit een studio in Keulen. Dat is te rijden met de auto", zegt Breugem. Nog altijd is ze druk bezig om de Duitse taal onder de knie te krijgen. "Ik heb een Duitse leraar aan huis. Ik heb alle boekjes en ik heb drie dagen een intensieve cursus Duits gevolgd in Amsterdam."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen